Leden in de media

Binnen het Patisserie College, Het Gilde van de Betere Banketbakkers, zijn zo’n honderd zelfstandige banketbakkers verenigd. Verspreid over ons hele land waarborgen zij de kwaliteit in banket en bakken een aantal van hen ook topkwaliteit brood. De banketbakkers die aangesloten zijn bij het Patisserie College geven graag een kijkje achter de schermen, zodat we van elkaar kunnen leren. Ze laten graag zien dat zij met veel passie en liefde voor het vak de lekkerste creaties bakken en ze stellen zich graag aan u voor!

Bekijk hier


5 December | BinnensteBuiten | Banketbakkerij Chocolaterie Blommestein

Het heerlijke avondje is gekomen. Sinterklaas kan elk moment op de stoep staan, met een zak vol cadeaus én een zak vol lekkers. Vooral marsepein is één van de favorieten van Ramon Brugman. En daarom gaat onze chef-kok langs bij de Amsterdamse banketbakker Ronald de Kuiper, waar hij zelf marsepein gaat maken.

Koalakoekjes, koalataartjes en zelf heuse koalaschilderijtjes, helemaal gemaakt van chocola: patisserie Van Woerekom wil de verwelkoming van de koala’s en de opening van het nieuwe verblijf bij Ouwehands Dierenpark op donderdag groots vieren. Daarom bakte die woensdag alvast heerlijke lekkernijen. Hij denkt dat de koala’s Rhenen nog meer op de kaart kunnen zetten.

Donderdag opent de dierentuin het verblijf ‘Koalia’ en zijn de drie koala’s voor het eerst te bewonderen bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Dit zijn de eerste koala’s ooit in Nederland. Eigenaar van patisserie Robert van Woerekom is blij met de komst van de drie nieuwe bewoners en bakt daarom ook met veel liefde de speciale koala-traktaties.

Eerder bakte hij, inmiddels al zeven jaar geleden, ook al panda-gebakjes toen Rhenen in de ban was van de komst van reuzenpanda’s uit China.

Vanwege de nieuwe bewoners van Ouwehands Dierenpark heeft hij dus drie nieuwe baksels: “Het koalataartje is een slagroomtaartje en het schilderijtje is gemaakt van chocola. Ook hebben wij een koalakoekje en deze is van brossekoekdeeg met aan de ene kant chocola.”

De koekjes gaan naar het dierenpark voor de opening. Na Koningsdag gaan ook de schilderijtjes en taartjes daarnaartoe. Vanaf donderdag kunnen enthousiastelingen ze ook bij het bedrijf bestellen.

0
    0
    Bestelling
    Bestelling is leegTerug naar winkel